Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Återkallar hundmat – djur kan skadas

Mars Petcare återkallar flera Pedigree-produkter som kan innehålla skadliga mängder av D-vitamin.
Foto: JAN NORDÉN / IBL

Hundmatstillverkaren Mars Petcare utökar sin återkallelse av hundmat. Mars Petcare har sedan tidigare meddelat att man återkallar Pedigree Adult Mini Dog Oxkött 2kg med bäst före-datum 12 november 2021. Nu går företaget ut med att följande produkter återkallas: 

 PEDIGREE Vital Protection Adult Kyckling 3*3KG. Bäst före datum: 05.02.2022, 06.02.2022 och 15.02.2022. 

 PEDIGREE Vital Protection 10KG Adult Kyckling & Grönsaker. Bäst före-datum: 06.02.2022, 16.02.2022. 

Orsaken är att produkterna kan innehålla skadliga nivåer av D-vitamin ”som kan skada ditt husdjur om de konsumeras under flera veckor”, enligt tillverkaren. 

Mars Petcare beklagar det inträffade och uppmanar kunder som köpt produkterna att sluta mata sina djur med dem och kontakta företagets kundtjänst. 

”Om du har gett dessa produkter till ditt husdjur och i händelse av att det visar tecken på sjukdom såsom överdrivet drickande och urinering, rekommenderar vi att du söker veterinärråd.”, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!