Arla byter ut koncernledningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TtArla byter ut koncernledningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Tt
Arla byter ut koncernledningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Tt
Totalt 500 jobb kommer att försvinna i samband med en omorganisation i Arla.Totalt 500 jobb kommer att försvinna i samband med en omorganisation i Arla.
Totalt 500 jobb kommer att försvinna i samband med en omorganisation i Arla.
Sverige-vd:n Henri de Sauvage lämnar koncernledningen.Sverige-vd:n Henri de Sauvage lämnar koncernledningen.
Sverige-vd:n Henri de Sauvage lämnar koncernledningen.

500 jobb försvinner på mejerijätten Arla

Publicerad

Arla Sverige:s vd Henri de Sauvage uppmärksammades i Uppdrag Granskning för att ha låtit mjölkböndena bekosta fruns Parisresa.

Nu lämnar han Arlas koncernledning, enligt ett förslag till en stor omorganisation.

Samtidigt flaggar Arla för att 500 av bolagets 7 000 tjänstemän kommer att bli övertaliga.

Arlas koncernchef Peder Tuborgh presenterar i dag en omfattande omorganisation - inklusive en ny koncernledning.

Arla räknar med att totalt 500 jobb kommer att försvinna som ett resultat i samband med omorganisationen.

500 av totalt 7 000 tjänstemän blir övertaliga, skriver Arla.

- Vi behöver agera lokalt och tänka globalt och den nya organisationen speglar det, säger koncernchefen Peder Tuborgh i pressmeddelandet.

 

LÄS OCKSÅ: Bonusregn till Arla-chefer

 

Sverige-vd:n Henri de Sauvage uppmärksammades i Uppdrag Granskning i veckan för att ha låtit Arla betala hustruns Paris-biljett, en kostnad han betalat tillbaka i efterhand.

Han får fortsätta som ansvarig för de nordiska marknaderna Sverige, Danmark och Finland, enligt Arlas pressmeddelande.

Däremot lämnar han Arlas koncernledning, som minskas från nio till sju medlemmar.

Arla vill inte uttala sig om hur neddragningarna kommer att påverka personalen i Sverige före de fackliga förhandlingarna.

- Att vi omorganiserar verksamheten och blir mer effektiva medför tyvärr att ett betydande antal jobb kommer att försvinna, säger Peder Tuborgh i pressmeddelandet.

 

LÄS OCKSÅ: Henri de Sauvage Nolting slår tillbaka

 

Arlas styrelse - där 15 av 18 ledamöter är lantbrukare- står bakom omorganisationen, enligt pressmeddelandet:

- Ett naturligt nästa steg är att omstrukturera organisationen för att förbättra möjligheterna för organisk tillväxt, säger mjölkbonden Åke Hantoft, Arlas ordförande.

 

Följ Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen