Nicolas Strömbäck tog hjälp av en karriärcoach när han ville hitta drömjobbet. Foto: Joachim Wall
Nicolas Strömbäck tog hjälp av en karriärcoach när han ville hitta drömjobbet. Foto: Joachim Wall

Är det dags för dig att hitta nytt jobb?

Publicerad
Uppdaterad
Sugen på nytt jobb i höst?
Du är inte ensam - fyra av tio svenskar försöker byta jobb redan nu.
- Jag ville komma vidare och byta till ett drömjobb för att utvecklas, säger juristen Nicolas Strömbäck, 29 år i Malmö.
Många svenskar funderar på en nystart i karriären. Bemanningsföretaget Randstad konstaterar i en studie att nästan fyra av tio (37 procent) av svenska löntagare aktivt söker nytt jobb.
Det är en betydligt högre siffra jämfört med övriga 22 länder som företaget har låtit undersöka.

Fick hjälp av coach

Även bemanningsföretaget Poolia konstaterar att många svenskar vill byta jobb. 30 procent av privatanställda tjänstemän vill byta arbetsgivare, enligt en undersökning från Poolia.
Juristen Nicolas Strömbäck jobbade på kronofogdemyndigheten och kände att han ville vidare.
- Jag kontaktade en karriärcoach på minkarriar.se som hjälpte mig att formulera mina mål. Efter ett tag visste jag vilken typ av jobb jag var ute efter och jag slipade till mitt cv. Jag fick även intervjuträning som var oerhört nyttigt för min personliga utveckling, säger Strömbäck.
Sedan var det dags att söka jobb.
- Jag valde slutligen mitt nuvarande jobb som länsassessor på Länsstyrelsen i Malmö. Jag arbetar mycket med miljömål och stortrivs, säger Strömbäck.

Sök på flera ställen

Den som vill byta jobb bör anmäla sig som ombytessökande hos arbetsförmedlingen, råder Jan Furtemark på arbetsförmedlingen i Karlstad.
- Då kommer man med i vårt system för att matcha arbetsgivares behov av arbetskraft, säger Furtemark.
Man bör även anmäla sig till flera privata bemannings- och rekryteringsföretag.
- Vi ser inte dem som våra konkurrenter. De är samarbetspartners då målet är att folk ska få arbete, säger Furtemark.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen