Här är nya Apple TV 4K. Foto: / Epa / APPLE INC.Här är nya Apple TV 4K. Foto: / Epa / APPLE INC.
Här är nya Apple TV 4K. Foto: / Epa / APPLE INC.
Apple-chefen Eddy Cue presenterar nya tv-nyheter. Foto: / AP / TT / NTB ScanpixApple-chefen Eddy Cue presenterar nya tv-nyheter. Foto: / AP / TT / NTB Scanpix
Apple-chefen Eddy Cue presenterar nya tv-nyheter. Foto: / AP / TT / NTB Scanpix

Apples nya tv-nyhet i skuggan av Iphone X

Publicerad

I skuggan av alla nya Iphone-modeller har Apple presenterat ytterligare en nyhet:

Apple TV 4K.

En uppgradering av tv-boxen som ger stöd åt 4K-tv med HDR-kvalitet.

När Apple på tisdagen presenterade sina produktnyheter var kvällens stjärna helt klart nya Iphone X.

Men det handlade inte bara om nya mobiltelefoner. Den amerikanska teknikjätten presenterade också det senaste inom tv-tekniken:

Apple TV 4K.

 

LÄS MER: Så bra är Apples nya Iphone X och Iphone 8 

 

Apples tv-nyhet: Apple TV 4K

Apple TV är en typ av box eller mediespelare som gör det möjligt att strömma digitala mediefiler från bland annat Netflix, Viaplay och SVT play till en HD-tv.

Den senaste modellen ger stöd för 4K-tv med HDR-kvalitet.

 

4K och HDR

4K ger skarpare bild med fyra gånger fler pixlar än vanlig HD.

HDR står för high dynamic range och ger klarare färger och bredare färgspektrum, bättre kontrast och större detaljrikedom. Standarden uppges återge en mer naturlig och realistisk bildupplevelse.

Källor: Apple, Panaspnic

 

LÄS MER: Första bilden på Apples nya Iphone X 

 

Apple säger sig skapa "en helt ny tv-upplevelse" med den nya 4K-boxen. Och man sparar inte på krutet i beskrivningen av sin nya produkt, bland annat heter det att ens favoritkaraktärer i tv nu är "mer levande än någonsin".

I ett pressmeddelande från Apple pratar Apple-chefen Eddy Cue om att "ta magin på bio direkt till ditt vardagsrum".

Så mycket kostar en ny Apple TV-box

Men smakar det så kostar det. Apple är också känt för att ta ut höga priser för sina produkter. En ny tv-box kommer att kosta från 1 995 kronor.

Dessutom behövs en 4K-tv med HDR.

 

LÄS MER: Då kommer Ikeas omtalade app till Sverige 

 

Apple TV 4K kommer den 22 september, men går att beställa från den 15 september.

Det var på tisdagskvällen, svensk tid, som den amerikanska teknikjätten presenterade sina nyheter på ett stort Apple-event i Kalifornien. Men redan två dagar innan presentationen läckte flera uppgifter ut – bland annat nyheter om de nya mobilerna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen