Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Apples Ios 9 får kritik när mobiler kraschar

Många kunder har problem med Apples nya operativsystem. Foto: Lintao Zhang

Apple-kunder har drabbats av problem när de har försökt uppdatera till den nya versionen av bolagets operativsystem för mobila enheter, Ios 9.

Sociala medier har överflödats av kommentarer där användare vittnar om att mobilerna kraschar.

Sociala medier som Twitter är överflödade av kommentarer från missnöjda kunder som vittnar om två distinkta fel, varav ett tycks vara förknippat med äldre modeller av teknikjättens Iphone och Ipad.

– Det är minst sagt besvärligt att inte kunna använda sin telefon på en hel dag, sade studenten Pip Cordi till Reuters medan personal i en Apple-butik i australiska Sydney undersökte hennes mobil på fredagen.

LÄS OCKSÅ: Här är nyheterna med Ios 9

Inga kommentarer

Från Apples huvudkontor i San Francisco har det ännu inte kommit några kommentarer om kundernas problem. En talesperson för Apple i Sydney säger att bolaget inte har någon kommentar.

Enligt uppgifter från analysföretaget Mixpanel sent på torsdagskvällen har över 16 procent av Ios-användarna uppdaterat sina enheter, trots uppgifterna om krascher.

Uppdatering av Ios 9 snart här

Apple har redan börjat tester med Ios 9.1, vilket förhoppningsvis kommer att minska några av de största problemen men den första versionen av Ios 9, skriver International Business Times.

Experter som Reuters har talat med säger att de alltid råder kunder att vänta i flera dagar innan de installerar några uppdateringar från Apple. För de som inte redan har uppdaterat sin enhet är ett tips att synka enheten med en dator eller iCloud innan, i fall att något går fel under uppdateringen.

Även när den förra versionen av Ios släpptes så drabbades många av problem.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!