Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Apple: "Vi förstår att vissa av er känner sig svikna"

Apple ber nu om ursäkt för batteriskandalen där företaget medvetet gjort sina äldre mobiler långsammare "för att skydda batterierna''. Foto: KIICHIRO SATO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: / Epa / EPA

Apple går ut med en ursäkt efter batterikritiken.

Bolaget medgav tidigare att de medvetet gör sina äldre mobiler långsammare för att skydda batterierna. 

"Vi förstår att vissa av er känner sig svikna. Vi ber om ursäkt." skriver bolaget i ett pressmeddelande

Kritiken mot Apple kom i samband med att användare märkte att vissa av Iphone-modellerna blev slöare efter systemuppdateringar. Kunder märkte därefter att mjukvaran fungerade mycket bättre om batterierna i telefonen byttes ut. 

På grund av kritiken erkände Apple att de "jämnar ut toppar" i processhastigheten för att undvika att de äldre modellerna helt plötsligt ska stängas av, trots att telefonen visar att den ska ha mycket batteri kvar. 

 

Läs mer: Apple erkänner: slöar ner din Iphone med flit 

 

Apple ursäktar - och förklarar

Nu går Apple ut i ett pressmeddelande och ber om ursäkt. Men anser samtidigt att det cirkulerat missförstånd som de nu vill förklara. 

”Först och främst, vi har aldrig – och skulle aldrig – göra något för att avsiktligt förkorta livslängden på någon Appleprodukt”, skriver bolaget.

Apple: "Vi har aldrig – och skulle aldrig – göra något för att avsiktligt förkorta livslängden på någon Appleprodukt" Foto: / Epa / EPA

Halverar kostnaden för att byta batteri

Apple lanserar nu en ny version av operativsystemet Ios släppas, där användaren får bättre insyn i batteriets hälsa, skriver Reuters på Twitter

https://twitter.com/ReutersBiz/status/946499237348544514

 

Apple meddelar att priset för att byta batterier i de senaste Iphone-modellerna kommer att halveras under 2018, även utanför garantin. Vilka länder som kommer omfattas av prissänkningen är dock inte bekräftat än. 

Apple stäms

När det uppdagades att Apple gjort telefonerna trögare i takt med att de åldras har flera stämningar inkom mot bolaget. Enligt stämningarna har konsumenterna har lurats att köpa nya telefoner i stället för att uppdatera batteriet. 

Syftet med att göra telefonerna slöa sägs alltså från Appels håll vara att batteriet ska skyddas. Men det har Apple mörkat. Fram tills nu. 

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!