Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apple släpper nya emojis till iphone – så här ser de ut

Totalt handlar det om 59 nya symboler.Foto: emojipedia
Foto: Shutterstock

Har du saknat att kunna visa att du är trött, sugen på falafel eller att du vill flyga drake?

Apple har avslöjat ett dussintals nya emojis som kommer att släppas till iOS 13.2 för Iphone.

De nya emojisarna från Apple kommer vara under specifika teman: Djur, mat, människor, kläder och aktiviteter, skriver The Sun. 

Det handlar om totalt 59 nya symboler, allt från en baddräkt till fallskärm och en ledhund. 

Några av de nya djur som kommer finns bland annat flamingo, orangutang, sengångare, skunk och utter.

På matsidan kommer vi nu kunna använda symboler för våfflor, falafel, vitlök, lök, smör, äpplejuice och ostron.  

Och blir du trött på vad någon skriver finns nu en gäspande emoji. 

Fler inkluderande emojis

Kläder som läggs till är bland annat baddräkt, balettskor, kalsonger och sari, och bland aktiviteter finns snorkling och fallskärmshoppning.

Apple satsar också mer på inkludering, med emoji-symboler för personer med funktionsvariationer, skriver Macworld, och lägger till symboler för hörselnedsättning, en hörapparat, ledhundar, rullstol och ben- och armproteser. 

Det kommer också en emoji där två könsneutrala personer håller hand – och där hudfärgerna på de båda går att variera, någonting som också kommer att kunna göras på alla emojis som håller hand. 

iOS 13.2 förväntas släppas i slutet av oktober eller början av november, skriver Forbes. Och de nya emojisarna kommer troligen vara en del av uppdateringen. 

Emojipedia har tagit del av alla nya emojis för iOS 13.2. 

https://twitter.com/jeremyburge/status/1182350386188828677?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182350386188828677&ref_url=https%3A%2F%2Fblog.emojipedia.org%2Ffirst-look-new-emojis-in-ios-13-2%2F
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!