Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apple ska öppna butik i Stockholm

Foto: Kiichiro Sato

Apple gör nu en offensiv i Sverige och öppnar en egen butik på en av Stockholms hetaste och dyraste adresser. 

Det kan leda till att heta surfplattor och mobiler från Apple kommer snabbare till Sverige - och fansen lär jubla. 

Apples intåg i Sverige omgärdas av stort hemlighetsmakeri. Tidigare har den amerikanska elektronikjätten, som gjort succé med sina datorer, mobiler, surfplattor och musikspelare, bara funnits i Sverige genom återförsäljare.

 Men nu byggs en egen butik under största sekretess.

På Norrmalmstorg

 Ryktet har gått ett tag men handlingar från svenska bolagsverket avslöjar Apple - den 28 oktober startades bolaget Apple Retail Store och i styrelsen sitter bland annat chefen för Apples internationella butiksverksamhet.

 Apples flaggskeppsbutik ska ligga på Norrmalmstorg i Stockholm - en av Stockholms dyraste adresser. Lokalen, som just nu byggs i anslutning till Audi och Volkswagens visningslokaler, är exakt så luftig och flott som Apple Store brukar vara.

Uppgraderas

 Att Apple Store kommer till Sverige innebär också att landet uppgraderas inom pryljätten. Tidigare har Sverige kommit i andra vågen när produkter lanserats.

 Apple Retail Sweden representeras av den svenska advokaten Carl Svernlöv men han vill inte berätta vad företaget ska göra.

 - Det kan jag inte kommentera, säger han.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!