Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apple och Spotify nära lösning på Siri-konflikt

Spotify kan få använda Siri.Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Apple i samtal med Spotify.Foto: NG HAN GUAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Daniel Ek.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Snart kan du som Siri-användare styra Spotify genom din röst.

Musikstreamingtjänsten har tidigare anklagat Apple för att blocka deras användning av röstassistenten.

Men nu verkar de två jättarna föra diskussioner mellan varandra, uppger källor till The Information.

Tidigare i mars i år lämnade musikstreamingföretaget Spotify in klagomål till EU-kommissionen. Där anklagade de teknikföretaget Apple för att hämma deras verksamhet och förhindra dem från att kunna fungera med AI-högtalarna Homepod och Siri. 

De riktade även kritik mot Apples regler att de tar 15 till 30 procent av intäkterna från deras prenumeranter som skriver upp sig via appen. Enligt Spotify får Apple Music ett försprång på grund av det, rapporterade bland annat Di Digital.

Apple valde att gå ut med ett pressmeddelande och svara på kritiken. Bland annat skrev de att Spotifys påstående om att de motarbetas inte stämmer. Men de valde inte att ta upp något om musiktjänstens anklagande om Homepod och Siri.

Siri-användare kan komma att styra Spotify

Diskussioner har fört mellan aktörerna sedan Apple gjorde det möjligt, med ett nytt verktyg, att använda ljudappar med Siri. Men den största musikstreamingtjänsten har aldrig haft något stöd.

Men nu uppger källor till The Information att Apple och Spotify är i diskussion kring att låta musiktjänsten fungera med Siri.

Siri-användare kommer då kunna styra musiken med låtar, spellistor och album, via röstassistenten. Om det går igenom skulle det vara första gången Siri och då också IOS, Homepod och Ipad OS får ett stöd för Spotify.

Varken Apple eller Spotify har bekräftat uppgifterna.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!