Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anställda hos Löwengrip vittnar om utfrysningar

Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON

Tidigare anställda i Isabella Löwengrips bolag vittnar om utfrysning av personal, hög personalomsättning och osäkra anställningar, rapporterar Svenska Dagbladet. 

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, säger en tidigare anställd till tidningen. 

Isabella Löwengrip skriver i sin blogg att bolaget har jagat ”tillväxt på bekostnad av arbetsmiljön”

Tidigare personal i Isabella Löwengrips bolag Löwengrip Invest och Löwengrip Beauty vittnar i Svenska Dagbladet om en svår arbetsmiljö.  

De anställda som tidningen har pratat med kritiserar ledningen för ett arbetsklimat med osäkra anställningar, sjukskrivningar, hög personalomsättning och utfrysning av personal. 

Under tiden som företagen satsade stort på att expandera växte missnöjet hos personalen. 

– Många var stressade, utbrända och trötta även om vi hade roligt mellan varven, vi har alltid varit ett tight gäng som har tagit hand om varandra, säger en tidigare anställd till SvD. 

Samtliga som har pratat med SvD har valt att vara anonyma. 

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, säger en tidigare anställd till tidningen. 

Enligt SvD:s uppgifter kände sig många som arbetade på företagen tacksamma för att få arbeta med Isabella Löwengrip. 

Löwengrip bekräftar uppgifterna 

Isabella Löwengrip säger till Svenska Dagbladet att hon har fått information i efterhand om att det varit en problematisk tid för hennes anställda. 

– Som ägare är jag ansvarig för arbetsmiljön, och från och med årsskiftet har vi jobbat aktivt för att förbättra den. Dels i ledningen men också genom ett nära samarbete med HR för att se till att avtalen är bättre och att de anställdas trygghet ökar. Mitt största fokus just nu är på hur bolagen ska drivas framöver och att de anställda mår bra, säger hon till tidningen. 

På torsdagskvällen kommenterar hon Svenska Dagbladets granskning i sin blogg och enligt Isabella Löwengrip berör händelserna som beskrivs i tidningen främst bolaget Löwengrip Beauty. Hon skriver att vissa uppgifter kände hon till medan andra var nya för henne. 

”Jag vill understryka att jag tar detta på högsta allvar och agerar därefter”. 

Hon skriver vidare att hon de senaste åren inte varit lika närvarande och operativ i Löwengrip Beauty som tidigare. Nu förs en dialog om hur ägandet ska se ut i framtiden. 

”Dessutom ägs Löwengrip av två personer med individuella visioner om hur bolaget ska drivas och vad som är prioriterat i byggandet av bolaget. Bland annat genom att jaga tillväxt på bekostnad av arbetsmiljön. Här vet jag att medarbetare har hamnat i kläm och det är tydligt att styrningen från de ytterst ansvariga har brustit”, skriver Isabella Löwngrip och avslutar med att granskningen har tagit hårt på henne. 

”Vi föll pladask” 

Isabella Löwengrip satsade stort på att expandera i USA och flyttade till New York. Men nyligen kraschades planerna. Entreprenören riskerade konkurs och tvingades lämna New York, sälja sitt hem – och säga upp personal. 

– De har hållit på flera år med det här och varit väldigt nära mig. De har också varit väldigt beskyddande runt mig. Och nu måste alla gå. Jag känner att jag sviker min personal som inte kan ro det här i hamn, sa Isabella Löwengrip i en exklusiv intervju med Expressens Leif Brännström tidigare i veckan. 

Hon säger också att hon underskattade problemen när hon försökte gå in i USA: 

– Det är väl inte så svårt att fortsätta globalt när vi haft sådan fin tillväxt i Norden. Men sanningen är att det är två helt olika saker. Jag kastade mig ut, sa hej då till Sverige i mitt sommarprat. Men vi föll pladask. Det var inte så lätt som jag trodde. Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt. Det kostade mig oerhört mycket pengar. När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.

Isabella Löwengrip sparkar personal:

Isabella Löwengrip sparkar personal – beskedet till kollegerna, all sociala medier-personal får sluta: ”Har uppsägningstid nu”.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!