Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annemarie Gardshol blir ny vd på Postnord

Styrelsen har klubbat beslutet: ”Ledarskap med god kännedom”
Annemarie Gardshol blir ordinarie på chefsstolen som vd och koncernchef för Postnord.Foto: PRESSBILD / PRESSBILD
Styrelsen har klubbat beslutet.Foto: Peter Phillips / POSTNORD

Postnords styrelse har utsett Annemarie Gardshol, 52, till vd och och koncernchef för bolaget. Hon har sedan april 2019 varit tillförordnad chef för Postnord. 

Den statliga postjätten offentliggjorde beslutet i ett pressmeddelande.

– Mitt mål är att svenskarna ska känna att de kan lita på Postnord igen, sa Annemarie Gardshol när hon tillträdde som Sverige-chef.

Det blir alltså Postnords Sverige-chef Annemarie Gardshol som får jobbet som vd och koncernchef för Postnord.  Hon sitter i dag som tillförordnad chef på stolen för dansk-svenska Postnord. Och nu handlar det inte bara om det svenska förtroendet för Postnord utan även danskarnas eftersom hon blir övergripande chef för den dansk-svenska koncernen.

Styrelsen har utnämnt Annemarie Gardshol som vd , och Peter Kjaer Jensen som vice vd.

– Genom detta får vi ett ledarskap med god kännedom om verksamheten och kompletterande förmågor att fortsatt leda transformationen framåt i högt tempo. Annemarie Gardshol och Peter Kjaer Jensen är båda väl insatta i PostNords utmaningar och har varit aktiva i omställningsarbetet under de senaste åren, säger styrelsens ordförande Christian Jansson.

När Annemarie Gardshol hamnade i den hela stolen som Sverige-chef förra året satte hon igång en omfattande operation med målet att ”rehabilitera” utskällda Postnord.

En av hennes första åtgärder var att ta med sig personalen från kundservice och företagets produktionschefer på en Sverigeturné. Postnord besökte 22 svenska städer från norr till söder, pratade med över 20 000 svenskar.

– Vi har kartlagt de kontaktytor där kunderna upplever störst frustration i mötet med oss och arbetar med förändringar som vi hoppas kunna leda till en förbättrad service. Den stora skillnaden nu är att vi inkluderar alla medarbetare, från terminal till leverans. Alla ska känna att de bidrar till att göra kunden nöjd, sa hon i en intern intervju på Postnord.

Fakta: Annemarie Gardshol

Ålder: 52 år.

Yrke: Nyutnämnd vd och koncernchef för Postnord.

CV: Har haft ledande roller på medicinteknikföretaget Gambro och konsultfirman McKinsey. Kommer närmast från ett jobb som VD på Postnord Strålfors Group. Senaste jobbet internt som chef för Postnord Sverige.

Styrka som chef: ”Systematisk och kan snabbt sätta mig in i nya saker.” 

Svaghet som chef: ”Är ibland så fokuserad på nästa steg att jag är för dålig på att ge medarbetare uppmuntran för något de gjort bra.”

Gör på fritiden: ”Umgås med vår hund, klättrar och åker skidor.”

KÄLLA: POSTNORD

Förra vd:n fick sparken efter krisen

Det var i april i år som Postnords dåvarande vd Håkan Ericsson tvingades bort. Beskedet kom mitt i den tunga kris som företaget befann sig i med sjunkande brevintäkter. Förra året gick bolaget med drygt en miljard kronor i förlust, vilket var en stor försämring jämfört med året före. 

Som ett led i omorganisationen behövde bolaget ett nytt ledarskap, skrev Postnord i pressmeddelandet i april. 

Vd Håkan Ericsson fick då gå direkt från posten. Han fick tolv månaders avgångsvederlag, vilket enligt styrelsen beräknades kosta 14 miljoner kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!