Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anki bytte inriktning och började plugga

"Jag kan nu, åtta år efter beslutet, med all tänkbar övertygelse bara konstatera att det här bytet av min livskompass är det bästa jag gjort", säger Anki Landell.

Anki Landell befann sig mitt i livet med ett välbetalt jobb på ett stort läkemedelsföretag i Stockholm.

Men under flera år tog en dröm om att läsa till psykolog form och när hon dessutom träffade kärleken på nätet lämnade hon storstaden för Östersund och psykologutbildningen.

– Jag kan nu, åtta år efter beslutet, med all tänkbar övertygelse bara konstatera att det här bytet av min livskompass är det bästa jag gjort, säger hon.

För Anki Landell, som alltid har haft matematik som favoritämne var valet av studier och yrke självklart. Med en avklarad magisterutbildning inom matematisk naturvetenskaplig linje med inriktning kemi från Uppsala universitet fick hon snart välbetalda jobb på de stora läkemedelsjättarna i Stockholm.

Men någonstans mitt i livet, bland de kliniska forskningsstudierna och laboratorieanalyserna började en inre ifrågasättande process.

– Visst utförde jag ett viktigt arbete för framtida behövande klienter/patienter, men jag började fundera över dessa framtida läkemedelsanvändare, hur deras vardagliga liv och bakgrund skulle kunna se ut. Det skulle jag aldrig kunna bli varse där jag befann mig, säger hon och fortsätter:

 

LÄS OCKSÅ: Våga satsa på drömmen om ett nytt liv

Bestämde sig för att plugga

– Jag kom bara helt enkelt fram till att för min egen del brann jag mer för icke-medicinska åtgärder.

Efter en flera år lång tankeprocess kom hon fram till beslutet att läsa till psykolog. Men inte helt utan ekonomiska våndor eftersom hennes möjlighet till studielån i stort sett var uttömd. När kärleken dök upp, och visade sig bo i Östersund kändes beslutet dessutom självklart.

 

LÄS OCKSÅ: Frida och Martin satsade allt på restaurang i Thailand

Flyttade till Jämtland

– Jag visste att psykologiutbildningen var på väg att etableras på Mittuniversitetet, så jag lämnade min 1,5:a i Aspudden och styrde flyttlasset mot Jämtland, säger hon.

Åtta år efter att beslutet togs är hon färdigutbildad psykolog och har ett helt annat liv än det hon levde i Stockholm.

– Min livstillvaro består numera av mina två underbara älsklingar till döttrar, min fortsatta kärlek till killen jag flyttade upp till och jag bor i mitt livs drömboende i form av en härlig röd träkåk med makalös fjällvy och skogen, rådjuren, hararna och till och med älgar in på knuten, säger hon och fortsätter:

– Varje dag tar jag mig på 10 minuter till ett betydelsefullt jobb där jag får möjlighet att som psykolog bidra i kedjan mot förbättring hos människor med psykisk ohälsa. Det här bytet av min livskompass är det bästa jag har gjort.

 

LÄS OCKSÅ: Linn och Petter driver surf-retreat i Sri Lanka

 

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!