Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Angry Birds kämpar i motvind – vinstvarnar

Anmgry Birds har även blivit långfilm både en och två gånger.Foto: EXPRESSEN
Utvecklingsbolaget Rovio som ligger bakom Angry Birds tvingas nu vinstvarna efter sämre resultat än väntat.Foto: OKÄND

För några år sedan satt var och varannan och spelade Angry Birds.

Det finländska mobilspelet blev en världssuccé. Men nu vinstvarnar utvecklingsbolaget Rovio efter sämre resultat än väntat.

Finländska mobilspelsbolaget Rovio, mest känd för Angry Birds, sänker sin vinstprognos för 2019, bland annat med anledning av ökade investeringar för att få nya användare under andra halvåret, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Omsättningsprognosen sänks också på grund av lägre intäktsförväntningar från gamla spel och varumärkeslicensiering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kommer flera nya spel 2020

Rovio spår nu att intäkterna landar i intervallet 295 till 310 miljoner euro, från tidigare 300-330 miljoner euro. Den justerade rörelsemarginalen väntas hamna mellan 5 och 8 procent, från tidigare 9-11 procent.

Rovio betonar att det ser en möjlighet att expandera bolagets toppspel och skapa en god grund för tillväxt nästa år.

Med flera nya tillväxtspel i portföljen siktar vi på att hålla en hög nivå av användarintagsinvesteringar för återstoden av året. För 2020 siktar vi på högre tillväxt mot bakgrund av live-spel och genom att lansera 1-3 nya spel 2020, kommenterar vd Kati Levoranta.

Angry Birds-febern grasserade som värst runt 2012 då Rovio stolt deklarerade att mobilspelet laddats ned en miljard gånger. Senare spelades även en långfilm om de arga fåglarna. Nyligen hade uppföljaren ”Angry Birds 2” premiär. Det fick tre getingar i betyg i Expressen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!