Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik. Men på börsen har han floppat. Foto: Expressen
Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik. Men på börsen har han floppat.  Foto: Expressen

Anders Timell om aktiefloppen

Publicerad

Inom krogbranschen är kändishovmästaren Anders Timell framgångsrik.

Men på börsen har han floppat.

– Det gick så där, säger han om sina aktieinvesteringar.

Anders Timell är hovmästare på restuarangerna Riche och Teatergrillen och en välkänd krogprofil. Han är dessutom programledare i Mix Megapol och har även synts en hel del i tv. Men någon börshaj, det är han inte. För Dagens Industri berättar han om sina eskapader inom aktiemarknaden.

– Jag köpte en aktie en gång i tiden som heter Active biotech och den har ju gått så där. Men jag har kvar den. Trägen vinner, säger Anders Timell.

 

LÄS OCKSÅ: De verkliga hajarna bakom "The Big short".

 

Han berättar att han köpte aktien i det svenska bioteknikföretaget på 52 kronor, och att han håller koll på hur det går för den. Aktien har tappat 94 procent på fem år och ligger för närvarande på 8,45.

– Den har varit uppe och vänt så vi hoppas att det smäller till inom biokemi och bioteknik. Det var väl mer som att köpa en lott egentligen, men jag tror på den fortfarande, säger Timell och konstaterar att H&M väl är något han egentligen borde gå in i.

Han berättar också om sin generella hållning till ekonomi.

– Jag försöker att spara och hoppas att jag någon gång uppnår någon slags pensionsålder och hoppas må bra då, så jag försöker att lägga undan så mycket jag kan, men försöker samtidigt leva lite i nuet, för man vet ju aldrig hur länge det varar.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen