Anders Borg blir rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. Foto: Anna-Karin NilssonAnders Borg blir rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anders Borg blir rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anders Borg. Foto: PELLE T NILSSON / PICTU STELLA PICTURESAnders Borg. Foto: PELLE T NILSSON / PICTU STELLA PICTURES
Anders Borg. Foto: PELLE T NILSSON / PICTU STELLA PICTURES

Anders Borg klar för nytt toppjobb

Publicerad

Anders Borg har fått ett nytt toppjobb: 

Rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. 

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet, säger Anders Borg till Dagens Industri. 

I somras var den tidigare finansministern på en fest i skärgården där han fick en "black out" och betedde sig "olämpligt" som han själv uttryckt det. 

Händelsen ledde till att han lämnade flera uppdrag, bland annat sin post som vice ordförande i Kinnevik och rådgivare hos storbanken Citi.

Sedan dess har Anders Borg hållit låg profil men nu berättar han i en lång intervju med Dagens Industri om hans nya uppdrag: rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft som är mest känt för sin robot Amelia.

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har ju hållit på med ekonomisk politik, banker, fintech, telekommunikation och e-handel i ett globalt perspektiv. Energi och shipping är också en hörnsten”, säger Anders Borg i intervjun. 

"Några stycken tunga arbetsgivare"

Den tidigare finansministern har sedan tidigare kvar uppdraget hos Stena Internationals styrelse och investeringsbanken Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). 

Men jobbet hos Ip Soft ska inte vara det enda nya uppdraget han har. I intervjun berättar han att han kommer att ha "några stycken tunga arbetsgivare" men han vill inte gå in på vilka de är. Inte heller om han kommer ha fortsatta uppdrag hos Stenbäckssfären.

– Men jag har kvar mina aktier i Kinnevik, där ligger huvuddelen av mina aktieplaceringar, säger han till Dagens Industri. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen