Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Borg klar för nytt toppjobb

Anders Borg blir rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anders Borg. Foto: PELLE T NILSSON / PICTU STELLA PICTURES

Anders Borg har fått ett nytt toppjobb: 

Rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft. 

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet, säger Anders Borg till Dagens Industri. 

I somras var den tidigare finansministern på en fest i skärgården där han fick en "black out" och betedde sig "olämpligt" som han själv uttryckt det. 

Händelsen ledde till att han lämnade flera uppdrag, bland annat sin post som vice ordförande i Kinnevik och rådgivare hos storbanken Citi.

Sedan dess har Anders Borg hållit låg profil men nu berättar han i en lång intervju med Dagens Industri om hans nya uppdrag: rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft som är mest känt för sin robot Amelia.

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har ju hållit på med ekonomisk politik, banker, fintech, telekommunikation och e-handel i ett globalt perspektiv. Energi och shipping är också en hörnsten”, säger Anders Borg i intervjun. 

"Några stycken tunga arbetsgivare"

Den tidigare finansministern har sedan tidigare kvar uppdraget hos Stena Internationals styrelse och investeringsbanken Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). 

Men jobbet hos Ip Soft ska inte vara det enda nya uppdraget han har. I intervjun berättar han att han kommer att ha "några stycken tunga arbetsgivare" men han vill inte gå in på vilka de är. Inte heller om han kommer ha fortsatta uppdrag hos Stenbäckssfären.

– Men jag har kvar mina aktier i Kinnevik, där ligger huvuddelen av mina aktieplaceringar, säger han till Dagens Industri. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!