Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Borg byter bana – här är hans nya jobb

Anders Borg och hustrun Dominika Peczynski. Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Anders Borg. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Anders Borg byter bana och blir lobbyist. 

Den tidigare M-finansministern går in som delägare, styrelsemedlem och rådgivare i företaget Rud Pedersen, skriver Dagens industri

Han beskriver sina nya uppgifter:

– Hjälpa bolag att att orientera sig inom den politiska världen, att se ekonomisk-politiska risker och förstå tekniska utmaningar.

Den tidigare finansministern och tillika M-politikern Anders Borg tar på sig ett nytt uppdrag – som delägare, styrelsemedlem och rådgivare i företaget Rud Pedersen Public Affairs.

Företaget sysslar med lobbyism – på hemsidan beskriver man att man ”hjälper klienter att navigera politiska system”.

– Det är för mig en meningsfull investering i ett lönsamt bolag med god tillväxt. Rud Pedersen är störst i Norden, samtidigt som det finns duktiga personer inom bolaget som ger ett bra nätverk, säger Anders Borg till Dagens industri. 

Anders Borg byter bana och blir lobbyist. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Anders Borg tillsammans med dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt 2012. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Chefen nöjd med rekryteringen

Bolagets Sverigechef Andreas Krohn säger till Di att han är nöjd med rekryteringen:

– Anders Borg har en unik förståelse av kopplingarna mellan näringsliv och politik. Han var också en finansminister på elitnivå som utnämndes till EU:s bästa finansminister. 

Anders Borg sitter även i styrelsen för Nent, ett Kinnevik-ägt börsnoterat mediebolag, och i styrelsen för Stena International. 

Han har också nyligen investerat i de snabbväxande teknikbolagen Lysa, Dicopay, Ledify och Regily. I minst tre av fallen har han investerat cirka en halv miljon – eller mer.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!