Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allra frias i Luxemburg – används av advokaterna

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: ALLRA

Skandalomsusade Allra frias av Finansinspektionen i Luxemburg, som i ett och ett halvt år har granskat bolaget, skriver Dagens industri.  

På fredagen lämnade Allra in slutskrivelsen till tingrätten, enligt tidningen. 

Luxemburgregistrerade fondbolaget Allra Asset Management fick slutskrivelsen från Luxemburgs finansinspektion, CSSF, den 21 november, skriver Allra till tingsrätten, skriver Dagens industri. 

På fredagen lämnade Allras advokater in slutskrivelsen till tingsrätten, enligt Di. 

 De skriver bland annat till tingsrätten: 

”Det har inte förelegat några regelbrott. Allra har agerat i fondandelsägarnas intresse”. 

Vidtar inga åtgärder

Men att det inte har förekommit något regelbrott framkommer inte i CSSF:s skrivelse, enligt Di. Tidningen skriver att CSSF tvärtom pekar på flera brister när det gäller exempelvis kontrollen av motparter.

Men CSSF har dock avslutat ärendet utan att vidta någon åtgärd mot företaget, och slutskrivelsen innehåller inte heller någon kritik vad gäller det Pensionsmyndigheten har kritiserat Allra för, att mjölka pensionssparare på pengar, skriver Di. 

– Slutsatserna är att de inte har påträffat några brister, och innebörden av det är otroligt viktigt bevis för att vi inte har gjort något som har varit på något sätt fel eller skadat fondandelsägarna, utan att allt är på det sätt som vi har sagt från första början, säger Alexander Ernstberger till Dagens industri.  

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!