Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Nordea har ringt runt till analytiker

Nordeas vd Casper von Koskull.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nordeas IR-chef Rodney Alfvén.

Nordea har ringt runt till aktörer på aktiemarknaden med syftet att skruva ned förväntningarna på bankens första kvartalsrapport för 2019, för att undvika att bomma aktiemarknadens förväntningar.

Det erfar Dagens Industri. 

Enligt tidningens uppgifter har Nordea kontaktat aktörer på aktiemarknaden med syftet att sänka förväntningarna på kvartalsrapporten som ska publiceras den 30 april.

Nordeas budskap ska bland annat ha varit att intäkterna från både aktie- och räntehandeln går fortsatt trögt, ett tema som känns igen från Nordeas telefonkonferens i samband med bokslutsrapporten.

Nordeas ir-chef Rodney Alfvén uppger för Dagens Industri att banken har varit i kontakt med analytiker.

”Men vi har inte kommit med något nytt budskap utan vi har upprepat det som vi sa i samband med fjärde kvartalsrapporten”, säger Rodney Alfvén.

”Vi har också påmint om att det gjordes en del försäljningar under 2018 som inte kommer att upprepas 2019, vilket man måste ta i beaktande när man jämför åren. Det är något som vi talat om tidigare och som vi nu upprepat”, tillägger han.

Att Nordea ringer runt till aktörer på aktiemarknaden och masserar förväntningarna så här pass tidigt när första kvartalet ännu inte är stängt, och dessutom innan den sedvanliga telefonkonferensen för analytiker som planeras den 29 mars, är något som har tolkats som en negativ signal, skriver tidningen.

Annons: