Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppåt på börsen i USA trots brant ökning av arbetslöshet

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Foto: OLIVER CONTRERAS / POOL VIA CNP/ / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

De ledande börserna i New York handlades upp på torsdagen medan oljepriset steg kraftigt på förhoppningar om tydliga produktionssänkningar av Saudiarabien och Ryssland.

Allt enligt en tweet från USA:s president Donald Trump.

Stort fokus låg även på amerikanska veckodata för nyanmälda arbetslösa som återigen visade på ett betydligt högre antal än vad analytikerna hade räknat med.

Dow Jones storbolagsindex stängde på 2,24 procent uppåt.

USA:s president Donald Trump uppger på twitter att han just pratat med Saudiarabiens ledare, som ska ha pratat med Rysslands president Vladimir Putin.

Trump uppger att han förväntar sig och hoppas att de snart kommer att minska oljeproduktionen med omkring 10 miljoner fat per dag, och eventuellt betydligt mer.

– Ifall det händer vore det fantastiskt för olje- och gasindustrin, twittrar Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1245720677660925952

I onsdags sade Donald Trump att han räknar med att Saudiarabien och Ryssland når en överenskommelse i oljefrågan under de närmast dagarna som kan sätta ett stopp för det pågående priskriget, vilket fick oljepriset att återhämta sig.

3,3 miljoner nyanmälda arbetslösa

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg under förra veckan med drygt 3,3 miljoner till 6 648 000 personer. Analytikerna hade räknat med 3,5 miljoner nya sökande, enligt Trading Economics konsensusprognos.

– Det är en jättedålig nyhet och jag vet inte varför estimaten de senaste två veckorna har varit så långt ifrån men vi vet alla hur svårt läget är, sade Peter Boockvar på Bleakley Advisory Group.

TV: Trump ringde Putin om oljan