Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trög utveckling mot att nå jämställda börsbolag

Amanda Lundeteg.Foto: Pressbild
Foto: soundexpert / soundexpert

Det går trögt med jämställdheten i bolagsstyrelserna.

Pandemin pekas ut som orsak.

Årligen går Allbright igenom den könsmässiga jämställdheten bland Sveriges dryga 300 börsbolag.

För första gången sedan 2012, när mätningarna började, ökar de röda företagen som andel av alla börsbolag, från 20 till 21 procent – alltså bolag som inte har en enda kvinna i ledningen, enligt årets rapport. 

Flera av bolagen är traditionellt typiskt manliga, som IT-bolag och energiföretag, men ny på den röda listan finns också exempelvis hotellkedjan Scandic där ledningsgruppen består av tio män.

Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright, anar en coronaeffekt, där strategiarbetet mot mer könsbalanserade ledningar lagts på hyllan.

Och andelen kvinnor i bolagsstyrelserna, som under en rad år ökade stadigt när börsbolagsägarna flåsades i nacken med en eventuell kvoteringslag, har stannat upp. Andelen kvinnor i styrelserummen ligger nu på 34 procent.

– Det är tredje året i rad som den andelen står still. Det stannade av när kvoteringshotet försvann, säger Amanda Lundeteg.

Lista: De mest jämställda bolagen

De mest jämställda bolagen, rangordnade efter prioritetsordningen: Andel kvinnor i ledningsgruppen, andel kvinnor i linjeposition i ledningsgruppen och andel kvinnor i styrelsen.

1 Mekonomen

1 Nyfosa

3 Dedicare

3 Eastnine

3 FM Mattsson Mora Group

6 Alligator Bioscience

6 Atrium Ljungberg

8 Episurf

9 Moberg Pharma

10 Lucara Diamond Corp

11 Karnov Group

12 Dometic Group

13 Wallenstam

14 Magnolia Bostad

14 Xbrane Biopharma

16 Bonava

17 Rejlers

18 Malmbergs Elektriska

19 Arjo

20 Creades

Källa: Allbright