Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bolaget bakom Unibet rasar efter vinstvarning

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kindreds tredje största ägare, Capital Group, sålde under måndagen en storpost med aktier värd närmare en halv miljard kronor. 

Under måndagskvällen vinstvarnade Kindred, med varumärken som Unibet och Maria casino, eftersom spelöverskottet på de flesta marknader påverkats av en svag bruttomarginal. 

När börsen öppnade på tisdagen störtdök aktien med 20 procent.

Investmentbanken Carnegie mäklade tidigare under måndagen en storpost i Kindred på 9,5 miljoner aktier värd närmare en halv miljard kronor. Det skriver Dagens industri

Enligt uppgifter till sajten var det Capital Group, spelbolagsjätten Kindreds tredje största ägare, som sålde aktierna. De hade vid årsskiftet 4,9 procent av kapitalet med 11,3 miljoner aktier. 

Kindred räknar med att spelöverskottet för det fjärde kvartalet hamnar på cirka 2,9 miljarder kronor och att underliggande ebitda-resultat blir mellan 332 miljoner och 393 miljoner kronor. Under samma period förra året var spelöverskottet cirka 3,1 miljarder kronor och ebitda-resultatet 723 miljoner kronor.

Siffrorna under konsensus

Det är något sämre än Bloombergs värdering, som förväntade att spelaröverskottet rör det fjärde kvartalet skulle landa på 3,1 miljarder kronor och cirka 572 miljoner kronor i ebitda. 

Enligt Dagens industri ligger siffrorna klart under konsensus och under måndagskvällen vinstvarnade Kindred, då spelöverskottet på de flesta marknader påverkats av en svag bruttomarginal. 

Kindred skriver att antalet kunder ökat med två procent jämfört med samma kvartal förra året. Aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,6 miljoner. 

”Efter redan genomförda kostnadsbegränsningar tidigare under 2019 avser Kindreds ledning att genomföra ett antal ytterligare operationella effektivitetsinitiativ för att säkerställa att koncernen kan leverera tillväxt i intäkter och underliggande ebitda 2020 jämfört med 2019”, skriver Kindred enligt Dagens industri.

Annons: