Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börsen i Stockholm vände upp efter förra veckans ras

Foto: SVEN LINDWALL

Efter den svarta veckan på Stockholmsbörsen vände det uppåt när Nasdaq öppnade klockan 9 på måndagen.

Ett par minuter efter öppning var det breda OMXSPI-indexet upp 2,7 procent medan storbolagsindexet OMXS30 stiger 2,2 procent, rapporterar Dagens industri. 

Bland annat stiger Boliden och SSAB med över tre procent var.

Sockholmsbörsen inledde måndagens handel på plus i viss återhämtning efter förra veckans kursras.

Förväntningar om ett mer koordinerat globalt agerande, med bland annat räntesänkningar, mot coronavirusets effekter har förbättrat stämning något på finansmarknaderna.

Vid 9.30-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 gått upp 2,3 procent. Aktier för 4,4 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen. På övrig Europafront var Frankfursbörsens DAX-index upp 1,8 procent och Parisbörsens CAC40 med drygt 2 procent.

Inom storbolagsindex låg alla aktier på plus i inledningen utom Autoliv som var ned 0,6 procent. Swedish Match ledde uppgången, följd av Boliden, Swedbank och Getinge, samtliga steg mellan 3 och 4 procent.

Flera aktier i vätgassektorn såg kraftiga kursökningar i den inledande handeln efter den senaste veckans kraftiga ras. Rusningen sammanfaller också med att tyska Der Aktionär varit ute med en positiv analys och hävdat att sektorn i högsta grad fortsatt är vid liv. Powercells aktie steg med 18 procent och även norska NEL klättrade efter att Der Aktionär publicerat analysen under morgonen.