Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skenande förluster – nu rasar Oscar Properties

Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM

Fredagens vinstvarning fick Oscar Properties aktie att rasa när börsen öppnade på måndagen.

Jämfört med i fredags har aktien backat med runt 20 procent.

Oscar Properties resultat för det fjärde kvartalet påverkades liksom föregående kvartal av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickade ut på fredagskvällen vid 18-tiden. 

Omsättningen för det fjärde kvartalet landar på 257 miljoner kronor, jämfört med 559 miljoner för motsvarande kvartal föregående år.

Rörelseresultatet blev minus 256 miljoner kronor (minus 112).

Bolaget skriver även ner värdet på byggrätter till följd av ändrade marknadsförutsättningar, enligt det tidigarelagda bokslutet.

 

Betydande förseningskostnader

Resultatförsämringen orsakades huvudsakligen på grund av kostnadsökningar som uppstod för att bolaget skulle klara att leverera bostäder i tid till sina kunder, skriver bolaget.

– Osäkerheten fortsätter under 2019 men vi utgår ifrån, och planerar för, att det blir ytterligare ett mycket tufft år, skriver bolagets vd Oscar Engelbert i rapporten.

– Jag tycker inte att Oscar Properties har levererat under det här året. Det är på grund av ändrade marknadsförutsättningar men jag tror också vi måste vara självkritiska och säga att vi inte haft tillräckligt bra kostnadskontroll tillsammans med vårt byggbolag. Den utvecklingen måste nu vändas”, sade han till Di på fredagskvällen.

 

Aktien dök på måndagen

Den tidigarelagda kvartalsrapporten fick aktien att dyka på måndagen.

Aktuellt värde på förmiddagen var strax över 12 kronor.

För en vecka sedan var värdet 16 kronor.

När aktien stod som högst, före bostadskrisen under hösten 2017, handlades den för drygt 77 kronor – alltså för mer än sex gånger nuvarande värdet.

 

Annons: