Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serneke tar in jurist – granskar vd:ns inlägg

Byggbolaget Serneke ska anlita en extern jurist som ska granska vd Ole Sernekes inlägg, som publicerades under ett anonymt alias i Placeras aktieforum.

Det säger bolagets styrelseordförande Jan Johansson till GP, som avslöjade inläggen i slutet av förra veckan. 

Han säger också att Stockholmsbörsen, men inte Ekobrottsmyndigheten eller Finansinspektionen, har varit i kontakt med bolaget om inläggen.

– Vi kommer att ta in en extern person som kommer att granska det här. Vi kommer förmodligen att gå ut med information om detta i dag, eller senast i morgon, säger han till tidningen.

Ola Serneke nekade först

GP rapporterade i fredags att Ola Serneke under mer än tre års tid skrivit om bolagets utveckling, aktiekurs och bemött kritiker under anonymt alias på Placera forum.

Kontot ”Pelludicum” har sedan i februari 2017 gett mothugg mot forumskribenter som uttryckt oro för att Serneke ska överleva och som gett vittnesmål om svårigheter och förseningar, bland annat kring jätteprojektet Karlatornet.

Ola Serneke nekade först till uppgifterna för GP men har sedan medgett inläggen via ett pressmeddelande från bolaget.

TV: Bråse om Sernekes anonyma inlägg: ”Gigantisk varningsflagga”