Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SEB: ”En ny stabil rapport från Wallenbergbanken”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

SEB rapporterade ett rörelseresultat på 5 864 miljoner kronor under tredje kvartalet 2019, vilket var bättre än analytikernas snittprognos på 5.814 miljoner kronor enligt Infront Data.

– Wallenbergbanken levererar en ny stabil rapport, säger Di:s börsexpert Anders Hägerstrand i Di TV:s morgonsändning.

Fjolårets resultat motsvarande period landade på 5 587 miljoner kronor.

Räntenettot landade på 5 983 miljoner kronor. Analytikerkåren hade räknat med ett resultat på 5 790 miljoner kronor, upp från fjolårets 5 319 miljoner kronor.

– SEB vinner med 5–1 över Swedbank, konstaterar Ulf Petersson i Di TV.

”Stark finansiell utveckling trots den säsongsmässiga avmattningen och ett mer dämpat makroekonomiskt läge”, sammanfattar SEB i kvartalsrapporten och fortsätter:

”Bred efterfrågan på rådgivningstjänster, lån och kapitalmarknadsfinansiering och nettoförsäljning av bolån i Sverige i linje med SEB:s marknadsandel.” 

Vd:n Johan Torgeby lägger stort fokus på kundernas digitalisering i vd-ordet.

– Den långsiktiga trenden att våra kunder blir mer digitala fortsätter, där mobilappen är den mest använda kanalen i SEB. I dag görs mer än 80 procent av alla kundbesök inom SEB i Sverige i mobilappen och vi ser en fortsatt ökning inom både privat- och företagssegmenten, skriver Torgeby.

Nordnets sparekonom Frida Bratt:

– SEB har gått betydligt bättre än sina konkurrenter på börsen, aktien är faktiskt upp med 10 procent. SEB framstår allt mer som stjärnan i sektorn, trots att man faktiskt också bör oroa sig för sanktioner från penningtvättsutredningar. Finansinspektionen utreder ju även SEB. Men vi ser att SEB ändå fortsätter att leverera i underliggande verksamhet, med ett resultat ungefär i linje med förväntan på de viktiga områdena.