Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Scandics vd byts ut – nu stiger aktien på börsen

Scandic stiger på börsen efter vd-byte.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hotellkoncernen Scandic byter ut sin vd Even Frydenberg.

– Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, säger Per G. Braathen, styrelseordförande i Scandic Hotels Group.

Nu stiger aktien på börsen.

Hotelloperatören Scandic och vd:n Even Frydenberg har kommit överens om att gå skilda vägar. Jens Mathiesen, landschef i Danmark, ersätter honom som toppchef.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelseordföranden Per G. Braathen säger i en kommentar att skälet bakom bytet är att styrelsen ser ett behov av nytt ledarskap och att det då är naturligt att gå skilda världar.

– Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast, fortsätter han.Var Scandic-vd ett och ett halvt år

Den nye vd:n Jens Mathiesen kommer inledningsvis också att vara tillförordnad landschef i Danmark till dess att en ersättare är utsedd.

Even Frydenberg tog under sommaren 2017 över posten som vd för Scandic efter Frank Fiskers.

Aktien tog ett rejält skutt på Stockholmsbörsen i samband med att nyheten om vd-bytet kom, men föll sen tillbaka en aning. Vid 16.40-tiden – en knapp timme före stängning – är aktien upp drygt tre procent.