Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sämre intäkter för XXL – men resultatet ökar

Ett av XXL:s sportvaruhus.Foto: ANNA BERGKVIST / GT/EXPRESSEN

XXL har släppt sin senaste kvartalsrapport efter all turbulens.

Den visar att sportkedjan redovisar mindre i intäkter än i fjol – men ökar sitt resultat.

XXL har skakats av en del skandaler och förra veckan upplevde den norska sportvaruhuskedjan ett av sina värsta börsfall sen noteringen på Oslobörsen för fem år sen. Detta efter att ha vinstvarnat.

Detta fick aktien att störtdyka med 20 procent under en dag.

På toppen 2016 var XXL-aktien uppe i 106 norska kronor. I går, tisdag, handlades den för under 20 kronor, enligt den norska finanstidningen Dagens Næringsliv. 

Sämre intäkter för XXL

Och nu – efter all turbulens – släpper sportkedjan sin rapport för det tredje kvartalet 2019. Den visar:

Bolaget hade intäkter på 2,47 miljarder norska kronor, jämfört med 2,5 miljarder motsvarande period i fjol. Det är ett tapp med en procent.

Ebidta-resultatet, alltså resultatet innan alla avskrivningar för exempelvis räntor och skatt, landade på 271 miljoner norska kronor. Det är en ökning från fjolårets 190 miljoner.

Nya chefer inom XXL

Samtidigt möblerar XXL om på topposterna. Sen tidigare är det klart att man värvar Anders Lindblom från Elgiganten som ny Sverigechef. Nu byts även Norgechefen Anders Kjellén ut, mot André Sørensen från Elkjøp.

Annons: