Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ras på Stockholmsbörsen – backar drygt tre procent

Foto: CHEMA MOYA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelssession med en nedgång till nytt årslägsta i spåren av gårdagens och morgonens nedgångar i USA och Asien.

Industribolagen tillhörde förlorarna och på fredagseftermiddagen hade Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index backat med 3,7 procent.

Stockholmsbörsens nedgång kom efter djupröda siffror på börserna i Asien:

Tokyo backade 2,72 procent.

Shanghai föll tillbaka 1,21 procent.

Moskva ligger hela 5,61 procent minus.

I Frankfurt (minus 3,80) och London (minus 3,50) är trenden den samma.

På Oslobörsen fortsatte flygbolaget Norwegian sin kräftgång och aktien föll ännu en gång närmare 16 procent. Förutom coronavirusets fanns även flera rekommendationssänkningar. Bland annat har ABG Sundal Collier sänkt rekommendationen till sälj (behåll) med ny riktkurs 8 norska kronor (38). I Stockholm var SAS ner 5,2 procent.

Nedåt även i New York

Guldpriset, däremot, har fortsatt att stiga och närmade sig under natten och morgonen nya rekordnivåer. Guldgrävarna Lundin Gold och Semafo var båda upp närmare 4 procent.

Röda siffror väntar även i New York.

USA-terminerna har fallit tillbaka under fredagsförmiddagen och indikerar i skrivande stund en nedgång på två procent när Wall Street öppnar 15.30 svensk tid.

Strax efter öppning hade S&P 500-index i New York backat 2,9 procent. Dow Jones var ned lika mycket och Nasdaq låg på minus 3,1.

Annons: