Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inga misstankar om insider- brott hos Oscar Properties

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Foto: FREDRIK FUNCK / DN
Norra tornen vid Torsplan i Stockholm, på gränsen till Solna, har blivit ett landmärke. Samtidigt har klagomålen varit omfattande från många som köpt lägenhet i tornen.
Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Foto: CECILIA ÖSTERBERG / IBL

Misstanken om insiderbrott i bostadsutvecklaren Oscar Properties skrivs av.

Beskedet kommer från Ekobrottsmyndigheten efter razzian som genomfördes för drygt en vecka sedan i bolagets lokaler i Stockholm.

Det var på förmiddagen onsdagen den 5 maj som civilklädd polispersonal tog sig in på bostadsutvecklarens kontor på Linnégatan i Stockholm. Ytterligare en husrannsakan genomfördes några dagar senare. Misstanken gällde insiderbrott i bolaget som är noterat på Stockholms-börsen. Åtgärden var beslutat av chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndigheten, EBM.

Aktionen blev känd först sex dagar senare när tidningen Dagens industri, Di, avslöjande nyheten. För Expressen förklarade vd Oscar Engelbert varför han inte underrättat börsen om polisaktionen mot bolaget.

Nyheten om polisaktionen fick Oscar Properties aktiekurs att dyka brant, för att sedan hämta sig något fram emot stängning.

Nu skrivs brottsmisstankarna av helt.

”Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, skriver chefsåklagare Thomas Langrot på Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare i sitt beslut.

Från Oscar Properties kom i dag kommentaren att bolaget ”har till fullo samarbetat med EBM i detta ärende”.

Oscar Properties vd har gjort sig av med sitt exklusiva sommarställe.