Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny kvinna tvingas lämna Ericssons högsta ledning

Rafiah Ibrahim lämnar Ericssons koncernledning
Två av fyra kvinnor i Börje Ekholms koncernledning på Ericsson lämnar sina poster. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon en en av få kvinnor i Ericssons koncernledning.

Men nu petas Rafiah Ibrahim – en av nyckelpersonerna i telekomjättens toppskikt – och görs till ”rådgivare” åt vd Börje Ekholm.

– Det är sällan ett beslut som man tagit själv, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners om beskedet från Ericsson.

Rafiah Ibrahim är något av trotjänare inom Ericsson och började inom företaget 1996. Hon är i dag en av fyra kvinnor i koncernledningen som sammanlagt består av 15 personer ledd av vd Börje Ekholm.

Rafiah Ibrahim är inte den enda kvinnan i Ericssons toppskift som lämnar den innersta kretsen av företaget.

Två kvinnor lämnar ledningen

Tidigare i år har meddelats att Helena Norrman, som har jobbat på Ericsson sedan 1998 och senast som kommunikationschef, lämnar företaget helt och hållet för att ”söka nya möjligheter utanför bolaget”.

Helena Norrman meddelade i januari att hon lämnar Ericsson.

Därmed är det bara två kvinnor kvar i koncernledningen.

Rafiah Ibrahim tillträdde så sent som våren 2017 toppjobbet som Senior Vice President och chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika.

Nu – två år senare petas hon alltså ut från den innersta kärnan av företaget – koncernledningen.

Enligt ett pressmeddelande från Ericsson ska hon tillträda sin nya tjänst som rådgivare åt Ekholm sista augusti i år och samtidigt lämnar hon Ericssons ledning.

En av de mest inflytelserika affärskvinnorna

Rafiah Ibrahim har varit ett hett namn i näringslivskretsar i Mellanöstern. 2017 utsågs hon till årets kvinnliga vd i regionen.

Och förra året listades Rafiah Ibrahim som en av de 50 mest inflytelserika affärskvinnorna i Mellanöstern.

Rafiah Ibrahim har jobbat inom Ericssons toppskikt i 23 år.

Vad som ligger bakom hennes petning från koncernledningen och det nya jobbet som ”rådgivare” åt högste chefen är oklart.

 – Det är svårt att veta vad det egentligen är. Men när man skriver så är det oftast en petning. Det är sällan ett beslut som man har tagit själv. Att utses till rådgivare är ett sätt att bädda lite mjukare för den som petas, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg&Partners.

Hamnar hon på ”elefantkyrkogården”?

– Det är så man tolkar det när det som hänt händer och man halkar ur till en sådan roll. Det är något man gör med en som jobbat länge men där man sannolikt vill ha någon annan på den här posten. Vad det beror på vet jag inte. 

Ericsson-chefen Börje Ekholm talar bara i positiva ordalag om sin medarbetare:

– Rafiah har varit en viktig ledare i vår försäljnings- och leveransorganisation. I hennes senaste uppdrag har hon med framgång ansvarat för sammanslagningen av två viktiga marknader, Mellanöstern och Afrika, ökat kundvärdet och säkerställt skala och effektivitet, samt implementerat en robust operationell struktur. Rafiah har också byggt starka kundrelationer i regionen, vilket nyligen annonserade 5G-kontrakt är ett bevis på. Rafiah har varit en värdefull medlem av koncernledningen och jag ser fram emot att fortsätta jobba med henne i hennes nya roll.

Ericsson meddelar samtidigt att man nu ska leta efter hennes efterträdare.

Ekholm har rensat i koncernledningen

Tidningen Dagens industri berättade i januari att Börje Ekholm gjort sig av med tolv personer från sin föregångare, sparkade Hans Vestbergs gamla koncernledning. Av dem som fått lämna är det nio som mer eller mindre uppenbart fått sparken, uppgav tidningen. 

– Börje är inte sentimental när det kommer till vilka han har i ledningsgruppen. Han har visat det sedan han tillträdde som vd. Han har inga problem att flytta runt folk eller ändra om i koncernledningen när det behövs, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg&Partners.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!