Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boeing-krisen kostar 15 miljoner varje dag

En Boeing 737 Max8 tillhörande flygbolaget Norwegian bogseras bort från gaten på Kastrups flygplatss på tisdagen efter en flygning från Dubai.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det kan kosta Norwegian 5 till 15 miljoner norska kronor per dag att ha de 18 Boeing 737 Max 8-planen parkerade.

Det uppger DNB:s Ole Martin Westgaard enligt Bloomberg.

Det är möjligt att flygbolagen kan kräva Boeing på ersättning för att planen tagits ur trafik, men situationen är oklar enligt Bloomberg.

Norwegian förväntar sig att få kompensation från Boeing från de intäkter bolaget förlorar på att flygplan av typen 737 MAX 8 måste stå på marknaden tillsvidare.

Det rapporterar Reuters.

På tisdagen kom beskedet att europeiska flygmyndigheten EASA följer Storbritanniens flygsäkerhetsmyndighet och stoppar alla flygningar med Boeing 737 Max 8 tills vidare på grund av de två olyckor som inträffat med planet på sistone.

Norwegian har 18 exemplar av flygplansmodellen i sin nuvarande flotta.

Bolaget har även en stor beställning på nya plan av den aktuella typen. Norwegian uppger enligt Reuters att bolaget inte kommer att stoppa dessa beställningar.