Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif GW Persson avslöjar sanningen om sin succéaktie

Leif GW Persson var med och drog i börsklockan när medicinbolaget S" Medical introducerades på börsen den 28 november. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Utveckling av kursen i S2 Medical är minst sagt gynnsam, säger förtjust han. Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN

I slutet av  november gick Leif GW Persson under  uppmärksammade former in och köpte aktier i medicinbolaget S2 Medical.

Aktien steg som en raket - men GW:s namn försvann bland ägarna.

– Jag har kvar mitt engagemang i bolaget, avslöjar Leif GW Persson.

Det Linköpingbaserade S2 Medical börsnoteras på Nasdaq First North den 28 november. Teckningskursen låg på 14,50 kronor per aktie och aktien steg redan första dagen som en raket på börsen. I dag ligger aktien på drygt 56 kronor.

Den mest kände aktieägaren som skapade rubriker kring företaget blev Leif GW Persson.

Företaget har utvecklat ett plåster som bygger upp en sårskorpa. Plåstret får sitta på tills dess att såret läkt och man slipper byta förband. 

Leif GW Persson gick in med två miljoner i företaget och var även med och drog i klockan vid börsöppningsögonblicket den 28 november.

"Jag köpte in mig i bolaget"

– Jag äter blodförtunnande medel och får därför svårläkta sår och då blev jag privat intresserad av det här bolaget. Det är en vådligt stor marknad, många med brännskador och folk med diabetes har samma problem. Jag tyckte det verkade intressant och av dessa skäl köpte jag in mig i bolaget, sa han till Di TV:s reporter Julia Atiyeh, när han ringde in börsklockan tillsammans med grundarna av bolaget.

 

- Nej, jag har inte sålt, säger Leif GW Persson. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men efter en tid försvann Leif GW Perssons namn på aktieägarlistan. Hade han tröttnat och sålt? Aktien hade trots allt stigit med mer än 40 kronor och såldes under måndagen för 56 kronor. Dagens kurs var dock inte direkt lysande eftersom den sjunkit med 15 procent.

GW skingrar nu mystiken kring sitt innehav i bolaget.

– Jag har kvar mitt engagemang i bolaget, säger han till Expressen.

Leif GW Persson säger att han flyttat sina aktier i bolaget till några andra bolag.

Men ditt namn syns inte längre bland ägarna.

– Jag gjorde ganska tidigt en överflyttning av aktierna dit. Utveckling av kursen är minst sagt gynnsam, säger förtjust han.

Du har alltså inte lämnat bolaget?

– Nej. 

Aktierna finns nu hos "närstående" till Leif GW Persson. Mer än så säger han inte.

 

Annons: