Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckberg startar bolag – för att främja kvinnor

Duon Christina Saliba och Camilla Läckberg startar bolag.Foto: MAGNUS RAGNVID
Camilla Läckberg är på plats 50 på Expressens lista över årets 100 kvinnor.Foto: /IBL

Författaren Camilla Läckberg byter bransch.

Tillsammans med Christina Saliba startar hon investbolaget Invest in Her – som satsar på att främja kvinnor.

– Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Camilla Läckberg är kanske främst känd för sina framgångsrika deckare som sålt i miljoner exemplar. Nu ger hon sig in på en ny bana: Investbolag.

Hon skapar en entreprenörsduo tillsammans med Christina Saliba och startar nu ett helt nytt investbolag. Det nya bolaget heter Invest in Her AB.

Bolaget kommer i första hand att rikta in sig på två aspekter. Tanken är att de ska främja produkter och tjänster som har som mål att stärka kvinnor. De vill också främja kvinnligt entreprenörskap och ägande.

– Både Christina och jag har idag ett utrymme där vi kan påverka  samhället. Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har  varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra  våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma  förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Läckbergs bolag ska främja kvinnor

Nyheten om bolaget kommer på den internationella kvinnodagen. Camilla Läckberg är själv med på Expressens lista över årets 100 kvinnor, på plats 50.

Invest in Her AB kommer att satsa på företag som ägs av både män och kvinnor – förutsatt att dess produkter eller tjänster ska främja kvinnors behov. Sin första investering gör de dock i mobilspelet Igotcha, som ägs av entreprenören Susanne Birgersdotter.

– Entreprenörsvågen  i Sverige är stark, men det är otroligt frustrerande att se hur mycket  kvinnlig förmåga som inte tas tillvara av näringslivet. Självklart är  det här en personlig övertygelse för mig och Camilla, men också en  ogenerad affärslogik: vi riktar oss mot outnyttjad talang och outforskade affärsmöjligheter. Hela  min entreprenörserfarenhet säger mig att den förändringen måste ske från  toppen för att riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på  kvinnligt ägande självklar, säger Christina Saliba i ett pressmeddelande.

Annons: