Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnor förvaltar bättre än män under coronakrisen

Monica Hsiao, investeringschef vid Triada Capital.

Hedgefonder som förvaltas av kvinnor har presterat bättre under coronakrisen än de som förvaltas av män.

Det visar data som Financial Times tagit del av.

Hedgefonder förvaltade av kvinnor har tappat 3,5 procent under årets första fyra månader, enligt HFR:s Women Access index. Det kan jämföras med tappet på 5,5 procent i företagets bredare HFRI 500 Fund Weighted index.

– Sammantaget verkar (kvinnliga förvaltare) vara bättre på att hantera risk, sade Russell Barlow, chef för alternativa investeringsstrategier vid Aberdeen Standard.

Även om det finns exempel på väldigt bra och väldigt dålig avkastning från både kvinnliga och manliga förvaltare så ”tyder data på att det är en högre andel 'genomsnittliga' fonder som förvaltas av män än av kvinnor”, sade Russel Barlow.

Monica Hsiao, investeringschef vid Triada Capital, säger till tidningen att kvinnor förmodligen tänker lite noggrannare kring riskhantering.

– Eftersom vi är i minoritet och inte är en del av 'grabbgänget' tror jag vi tenderar att vara lite mer okonventionella i vår approach, sade Monica Hsiao.