Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Köpte egen skärgårdsö för 14,8 miljoner kronor

Ett hus från sekelskiftet med utsikt över sundet finns på ön. Foto: Hemfast.se
Stora Fjärdholmen ur fågelperspektiv. Ön är på 176 300 kvadratmeter och här finns klippor och ängsmark, avslipade berghällar och flera stränder. Foto: Robert Nordstrand / Nordstrands Mäkleri
Felix Hagnös hus i Djursholm. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Solnedgångarna är enligt mäklaren fantastiska. Det finns också ett gästhus på 27 kvadratmeter, som har pentry och sovalkov. Foto: Hemfast.se
Felix Hagnö med sin förre detta fru Sara Hagnö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Sara Hagnö som skådespelerska. Foto: MEDIEINSTITUTET

176 300 kvadratmeter ö med klippor, ängsmark och flera stränder. Ett hus från sekelskiftet med utsikt över sundet.

Investeraren och storägaren i Spotify, Felix Hagnö, har flera fastigheter värda att vara avundssjuk på – men den egna ön i Stockholms skärgård är något alldeles särskilt.

Stora Fjärdholmen, som ön heter, låg ute för försäljning med utgångspriset 22 miljoner under 2015. Objektet blev en klickraket på Hemnet, men det dröjde innan en köpare dök upp. Till slut köpte Felix Hagnö ön för 14,8 miljoner.

Ön är på 176 300 kvadratmeter med klippor och ängsmark, avslipade berghällar och flera stränder. En huvudbyggnad på 62 kvadratmeter och ett gästhus på 27 kvadratmeter finns. Huset är från sekelskiftet och har fin utsikt över hamnen, sundet och fjärden, beskrev mäklaren inför försäljningen.

– Jag har jobbat i 23 år som mäklare i Stockholms skärgård och den här ön avviker kraftigt från andra fritidshus i regionen, både i storlek och i karaktär, sade Tor-Ingemar Ehn på Hem Fastighetsmäklare, när ön låg ute för försäljning.

 

LÄS MER: Felix Hagnös pengaregn efter Spotifys börsnotering 

Sveriges näst dyraste hus

År 2011 köpte Felix Hagnö Sveriges då näst dyraste hus för 43,7 miljoner kronor – en villa i Djursholm. När skilsmässan med Felix före detta fru, Sara Hagnö, gick igenom värderades huset till 66 miljoner kronor, inklusive bohag. 

Felix köpte ut Sara från villan och ett hus på Marstrand i Kungälv som de ägde gemensamt. Huset på Marsstrand köpte de för 5,7 miljoner kronor år 2005 och vid bodelningen värderades det till 22 miljoner kronor, inklusive bohag.

Sara Hagnö fick alltså ut 44 miljoner kronor för hennes del av de två husen, med bohag. 

 

Felix Hagnö

Ålder: 45

Bor: Stockholm 

Bakgrund: Grundade företaget Tradedoubler med Martin Lorentzon 1999 – innan Spotify-eran. Hagnö har också investerat i bolag som Leovegas, Instabridge och Digiexam.

Enligt Veckans affärer är han den 73:e rikaste personen i Sverige med en förmögenhet på 3 miljarder.

 

Spotify

Grundades: Entreprenörerna Daniel Ek och Martin Lorentzon grundade företaget i april 2006.

Lanserades: 7 oktober 2008 och erbjuder möjligheter att streama musik online.

Övrigt: De har avtal med flera av världens största skivbolag. I början lanserades Spotify som en musikklubbsliknande tjänst för invigda eller rekommenderade personer.

Artister har genom åren kritiserat Spotify för låga ersättningsnivåer. Taylor Swift lämnade bolaget i protest 2014, men kom tillbaka 2017.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!