Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handelsstopp på börserna i USA

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tisdagens lättnad på börserna blev kortvarig.

Stockholmsbörsen stängde på minus 3,3 procent på onsdagen.

Även på Wall Street blinkade det mesta rött – och på eftermiddagen handelsstoppades USA-börserna.

Efter tisdagens uppgång vände börsen ned igen på onsdagen. Stockholmsbörsens breda index landade på minus 3,3 procent vid stängning, storbolagsindex på minus 2,6 procent.

Nedgången skedde efter återhämtningen på tisdagen, då även Wall street rusade efter nyheten om det amerikanska stödpaketet på 850 miljarder dollar.

Men inte heller i USA blev glädjen långvarig.

Handelsstopp i USA

När Wall Street öppnade vid 14.30, svensk tid, på onsdagen lyste det mesta rött. Breda index S&P 500 öppnade på minus 5,4. Dow Jones inledde 6,7 procent ned och även Nasdaq backade: minus 5,6 procent.

Efter några timmars handel, strax före klockan 18 svensk tid, stoppades börserna i USA efter att S&P 500 rasat med 7 procent. Handeln stoppas i 15 minuter för att lugna marknaden – en åtgärd som har vidtagits flera gånger de senaste veckorna.

För Dow Jones har en tredjedel av börsvärdet nu raderats ut på en dryg månad, sen man nådde rekordnivån 29 551 punkter den 12 februari. All uppgång sen Donald Trump blev president för drygt tre år sen är borta, skriver Bloomberg.

H&M och Volvo i botten på börsen

I botten på Stockholmsbörsens storbolagsindex låg vid stängning Electrolux, som rasat med 18,9 procent. Därefter kom Autoliv, Volvo och H&M, som på tisdagen meddelade att samtliga klädbutiker i Tyskland och USA stängs. 

På uppsidan finner man bland andra Getinge, liksom Ericsson och Alfa Laval.

Även ute i Europa öppnade börserna på ett rejält minus på onsdagen. Frankfurt slutade på 5,4 procent och London backade 4 procent.

Asienbörserna inledde onsdagshandeln med uppgångar. Uppgången i Asien kom dock av sig där oron till sist trumfade hopp från stödpaket.

Strax före klockan 08 var de flesta börserna i regionen på rött med nedgångar mellan 1,7 och 3,2 procent. Sydneybörsen stack ut med ett fall på över 6 procent.

Den japanska exporten minskade mindre än väntat men beskrevs av analytiker som vatten under bron och att en betydligt sämre utveckling från och med mars är att vänta.

Oljepriset faller till bottennivå

Tokyobörsens Nikkei 225 var ner 1,7 procent. Fujifilm Holding rusade över 15 procent efter att en representant från kinesiska myndigheter sagt att bolagets medicin mot influensa, Avigan, tycks hjälpa corona-patienter att tillfriskna.

På råvarumarknaden föll oljan till nya bottennivåer i den asiatiska handeln på onsdagen. Även den traditionellt säkra hamnen guld förlorade mark.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

TV: Corona slår hårt mot New York – Kan bli utegångsförbud

Annons: