Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börsen öppnar på plus – upp omkring en procent

Stockholmsbörsen återhämtar sig på torsdagen och öppnar uppåt med en procent.

Efter en dyster handelsdag på onsdagen, där börsen backade över tre procent, är det positivare på torsdagen.

Vid öppning är Stockholmsbörsen upp omkring en procent. Efter 20 minuters handel låg breda indexet OMXSPI på omkring en halv procent plus.

Bland storbolagens vinnare finns Electrolux som är upp omkring 3 procent.

En av morgonens nyheter är att klädkedjan MQ ansöker om konkurs. Försämrad försäljning under mars och inledningen av april kopplad till coronapandemin ligger bakom konkursen, enligt ett pressmeddelande.

MQ har länge kämpat med dålig lönsamhet och presenterade relativt nyligen ett nytt koncept och ett nytt namn butikerna – Marqet.

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, säger Ingvar Larsson, MQ:s vd i en kommentar.