Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte i min vildaste fantasi att det skulle sluta så här”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Swedbanks sparkade vd Birgitte Bonnesen hoppas att hennes avgång ska mildra pressen på banken.

Det säger hon i en intervju med den danska finanssajten Finans.dk.

Birgitte Bonnesen säger att det blivit för stort fokus på hennes person under krisen kring misstankarna om penningtvätt i Baltikum. 

Och det har skadat hela banken.

– Banken har varit under en enorm press de senaste sex, sju veckorna och jag att hoppas att delar av pressen på banken försvinner i och med att jag nu avgått. Så att man kan fokusera på att hantera saken. Det har utvecklats till att man har tittat på mig som person”, säger hon till Finans.dk.

 

”Inte i min vildaste fantasi”

På frågan om hon har gjort några fel svarar hon att Swedbank alltid har varit en bank som arbetat för att göra det rätta och alltid försökt genomföra förbättringar på områden med svagheter.

Av intervjun framgår även att hon blivit ombedd att inte längre svara på frågor om varför hon i höstas deklarerade att det inte fanns några penningtvättsproblem i Swedbank. Hon tycker inte man kan jämställa Swedbank och Danske Bank i Estland.

– Jag försöker landa i det, det som har skett. Jag har inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att min mer än 30 år långa karriär i banken skulle sluta på det här sättet. Det senaste sex, sju veckorna har varit något man överhuvudtaget inte kan föreställa sig, säger hon också i intervjun med Finans.dk.

Annons: