Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ica slår förväntningar – höjer sin utdelning

Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ica slår förväntningarna i en ny rapport.

Nu höjer livsmedelsjätten utdelningen till sina ägare – till 11,50 kronor per aktie.

– Vi avslutar 2018 i god fart, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg i en kommentar.

Dagligvarubolaget Ica redovisar ett ebit-resultat på 1 172 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Det slår förväntningar, som enligt ett snitt låg på 1 112 miljoner kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 139 miljoner kronor. Här var snittestimatet 1 112 miljoner.

I resultatet, såväl som i analytikernas snittestimat, ingår en reservering om 110 miljoner kronor för strukturkostnader i samband med organisationsförändringar i Ica Sverige.

Intäkterna uppgick till 30 069 miljoner kronor, mot ett snittestimat på 29 649 miljoner. Det är en ökning med fem procent jämfört med motsvarande period 2017.

Ica höjer utdelningen

Styrelsen höjer utdelningen från 11 kronor och föreslår 11,50 kronor per akti. Snittet av två analytikers estimat, från Infront Data, låg på en utdelning om 9,90 kronor.

I en kommentar säger Ica-gruppens vd Per Strömberg:

– Vi avslutar 2018 i god fart - bra försäljningsutveckling och stabila resultat där Apotek Hjärtat och Ica-banken har en riktigt fin utveckling.

Han fortsätter:

– Vi har nu också genomfört översynen av Ica Sveriges organisation där ambitionen är att vi ska bli ännu vassare och snabbt kunna exploatera nya möjligheter samtidigt som vi ska bibehålla god fart i vår traditionella verksamhet och säkra effektiva processer.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!