Louise Lindh får vänta med att ta över hela familjeimperiet från pappa Fredrik Lundberg.Louise Lindh får vänta med att ta över hela familjeimperiet från pappa Fredrik Lundberg.
Louise Lindh får vänta med att ta över hela familjeimperiet från pappa Fredrik Lundberg.
Louise Lindh. Foto: Mikael SjöbergLouise Lindh. Foto: Mikael Sjöberg
Louise Lindh. Foto: Mikael Sjöberg

Hon får vänta – pappan behåller makten

Publicerad

Louise Lindh, dotter till en av Sveriges rikaste näringslivsprofiler Fredrik Lundberg, blev i år vd för familjens fastighetsbolag Fastighets AB L E Lundberg.

Men hon får vänta med att ta över hela familjeimperiet.

– Jag har tänkt mig att jobba kvar ett bra tag själv i den roll jag har, säger pappan Fredrik Lundberg till Dagens industri.

Louise Lindh, 37, är ett namn att lägga på minnet. Hon är dotter till en av Sveriges rikaste näringslivsprofiler Fredrik Lundberg och umgås flitigt med kungabarnen. 

Både Louise Lindh och hennes syster Katarina Lundberg Martinson, 36, stiger nu på allvar fram i rampljuset och tar makt inom familjens bolagsimperium. Tidigare i år blev Louise Lindh vd för familjens fastighetsbolag Fastighets AB L E Lundberg. 

– Det är med stor respekt jag tar mig an rollen, en roll som både min far och min farfar haft, sa Louise Lindh inför tillträdandet. 

Hon sitter även i flera bolagsstyrelser inom sfären.

 

LÄS MER: Döttrarna som tar över makten från papporna

 

Men pappan Fredrik Lundberg, 65, tänker inte släppa ifrån sig makten än. Han är fortfarande vd för maktbolaget Lundberg.

"Tänkt mig att jobba kvar ett bra tag"

Dagens industri frågar honom på torsdagen om nästa steg blir att Louise Lindh tar över hans nuvarande jobb.

– Det är det inte. Det här är ett steg som hon har tagit nu och jag har tänkt mig att jobba kvar ett bra tag själv i den roll jag har. Det finns inte ytterligare steg utpekade på något sätt, säger Fredrik Lundberg till tidningen.

 

Fredrik Lundberg med döttrarna Louise och Katarina.Foto: Louise Andrén Meiton / SVERIGES RADIO SR

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag