Hexagons vd Ola Rollén kan efter den friande domen fira med en rejäl kursuppgång för bolagets aktie. Foto: / HEXAGON
Hexagons vd Ola Rollén kan efter den friande domen fira med en rejäl kursuppgång för bolagets aktie. Foto: / HEXAGON

Friades från misstankarna – nu rusar Hexagons aktie

Publicerad
Uppdaterad

Hexagon rusar på börsen – efter att vd:n Ola Rollén friats från brottsmisstankarna i Norge.

Aktien öppnade med en uppgång med närmare sju procent.

Efter några minuters handel lugnade akten ned sig något och uppgången höll sig kring fem procent och var en dtund uppe på kursrekord.

Aktiens glädjeskutt är en direkt följd av att koncernchefen Ola Rollén friades för insiderbrott av tingsrätten i Oslo på onsdagskvällen. Visserligen har fallet inget att göra med hans verksamhet i Hexagon, men en fällande dom hade riskerat hans framtid i mätteknikföretaget vars utveckling är starkt sammanknippad med hans person.

 

– Jag bedömer inte att varumärket har skadats, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken till Svenska Dagbladet efter morgonens kursuppgång.

 

LÄS OCKSÅ: Ola Rollén efter den friande domen: "Jag känner mig lättad"

 

Och Ola Rollén har inte tappat intresset för Hexagon som han lett med enorma framgångar sedan år 2 000. Efter onsdagskvällens friande dom sa han:

– Jag är glad för att få arbeta för ett bolag som kan hantera motgångar med sådan värdighet. Jag är hängiven att fortsätta som vd för Hexagon så länge jag har styrelsens och aktieägarnas stöd.

https://twitter.com/OlaRollen/status/951150160222048259
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag