Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW satsar miljoner – på nytt plåsterföretag

Leif GW Persson investerar två miljoner kronor i svenska företaget S2 Medical. Foto: TV4
Kriminalprofessorn är i övrigt väldigt hemlighetsfull om sina aktieaffärer. Foto: IBL

Leif GW Persson investerar två miljoner kronor i svenska företaget S2 Medical, uppger han för Dagens industri.

Kriminalprofessorn är annars mycket hemlighetsfull om sina aktieaffärer.

– Jag äger en hygglig andel av ett fastighetsbolag på andra sidan Östersjön. Det ger mig 12 procent i direktavkastning, säger han till tidningen.

Leif GW Persson är en inbiten aktieräv. Han har tidigare även berättat för Dagens industri om sitt knep att gå in i bolag innan de når börsen. Då han menar att priset ofta stiger rejält när aktien väl noteras. 

Så har han återigen gjort. Det senaste tillskottet i aktieportföljen är det Linköpingsbaserade företaget S2 Medical som börsnoteras på Nasdaq First North om knappt två veckor. 

Företaget har utvecklat ett plåster som bygger upp en sårskorpa. Plåstret får sitta på tills dess att såret läkt och man slipper byta förband. 

GW tror på S2 Medical

GW tror att plåstret har revolutionerande potential, skriver Di. Investeringen ger honom ett ägande på 1,2 procent av bolaget.

– Jag har själv svårläkta sår eftersom jag äter blodförtunnande medel, säger Leif GW Persson till tidningen men medger att han hittills inte har testat plåstret själv. 

GW har flera gånger tidigare investerat i småbolag där kursen gått upp efter hans ägande blivit känt. 

”Jag har tjänat mycket pengar”

– Jag har gjort fem sådana här investeringar de senaste tre åren. Jag har tjänat mycket pengar på samtliga, och har kvar aktier i tre av de fem bolagen.

Han avslöjar också att han äger aktier i ett fastighetsbolag på andra sidan Östersjön.

– Det ger mig 12 procent i direktavkastning. Marknaden där har inte påverkats som i Sverige, för den ligger några år efter. Så dem räknar jag med att behålla ett bra tag till, säger han, utan att nämna bolagsnamnet. 

Annons: