Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Godischefen miljonsäljer aktier

Godistillverkaren Cloettas avgående toppchef Jacob Broberg säljer hälften av sin aktiepost i företaget.

Cloettas avgående ir - och kommunikationschef Jacob Broberg har sålt 40 950 aktier i godisföretaget för 29,55 kronor styck. Det motsvarar en likvid på cirka 1,2 miljoner kronor.

Aktieförsäljningen framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Efter försäljningen har Jacob Broberg 50.000 aktier kvar i Cloetta enligt ägardatatjänsten Holdings.

Jacob Broberg - med ett förflutit som presschef åt dåvarande moderatledaren Carl Bildt - meddelade i maj att han lämnar Cloetta för en liknande befattning på Electrolux Professional som är den del som ska avknoppas från Electrolux nästa år.

 Cloetta släppte sin kvartalsrapport i fredags. Då sades det inget om att toppchefen sålt en stor aktiepost i bolaget utan det blev känt först i dag måndag.

Cloettas kvartalssiffror för andra kvartalet räddades av godsförsäljningen under påsken. Foto: CLOETTA

”Jag har i dag sålt knappt halva mitt innehav av aktier i Cloetta. När jag i höst lämnar Cloetta vill jag kunna använda en del av likviden till att köpa aktier i mitt nya bolag, Electrolux Professional (som ska knoppas av från Electrolux). Cloetta alltjämt mitt största innehav”, skriver Jacob Broberg på twitter efter försäljningen blivit känd.

I maj meddelande Jacob Broberg att han skulle sluta på företaget.

”Efter nästan tio år med Cloetta, känner jag att det är dags anta en ny roll i ett annat företag. Jag är verkligen stolt över vad vi har åstadkommit under de år jag har arbetat i bolaget och jag är övertygad om att Cloetta har en mycket stark grund för fortsatt lönsam tillväxt ”, skrev Jacob Broberg i ett pressmeddelande.

Annons: