Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fortsatta miljonförluster för Oscar Properties

Oscar Engelbert. Foto: CECILIA ÖSTERBERG / IBL
Gasklockan i Norra Djurgården.

20 bostäder såldes i Oscar Properties projekt under första kvartalet 2019.

Det framgår av nya siffror från den hårt pressade bostadsutvecklaren.

– Nu gäller det att vi får i gång försäljningen på ritning så att vi kan påbörja nya byggen, skriver vd:n Oscar Engelbert.

Men endast tre bostäder i prestigeprojektet Gasklockan bokades under perioden.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på minus 77,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (att jämföra med minus 84,9 miljoner första kvartalet 2018).

Nettoomsättningen uppgick till 422 miljoner kronor i kvartalet (400 miljoner motsvarande kvartal i fjol) och rörelseresultatet stannade på minus 46,2 miljoner kronor (minus 56,3 miljoner i fjol).

Oscar Properties sålde 20 bostäder under perioden (12) och anger att ytterligare 3 bostäder bokades (0). Bolaget hade vid utgången av mars 195 bostäder i pågående produktion varav 82 procent är sålt på bindande avtal. Inga produktionsstarter skedde under det gångna kvartalet.

Oscar Engelbert: Ett år av utmaningar

– Fler kunder tar steget och skriver på för en ny bostad och det finns en fortsatt efterfrågan på attraktiva bostäder, även om det vi främst säljer är färdigbyggt eller under produktion. Nu gäller det att vi får i gång försäljningen på ritning så att vi kan påbörja nya byggen, skriver Oscar Engelbert i vd-ordet.

De likvida medlen uppgick till 56,3 miljoner kronor vid utgången av mars.

– 2019 kommer att bli ett år av utmaningar, men när vi löst kapitalstrukturen kan vi gå vidare, skriver vd:n.

Bolaget fick nyligen stöd från obligationsägare till ett förslag om förlängd löptid från 2019 till 2021.

Tre bostäder i Gasklockan bokades

På onsdagen meddelade man att bokningsavgiften för planerade lägenheter i prestigeprojektet Gasklockan sänks från 50 000 kronor – till en krona.

Man har säljstartat 75 av 317 planerade bostäder i projektet Gasklockan i den nordöstra delen av Stockholms innerstad.

Av dessa bokades tre stycken varpå totalt antal bokningar därmed uppgick till 39 stycken den 31 mars.

Oscar Properties planerar att byggstarta Gasklockan i det tredje kvartalet medan inflyttning är bedömt att ske år 2022. Förhandsbokningen av bostäderna startade i maj 2018.

Oscar Properties hade likvida medel om 56,3 miljoner kronor vid utgången av mars, mot 101,7 miljoner kronor vid årsskiftet. SVT konstaterade att bostadsutvecklaren med sin finansiella situation saknade medel för att betala staden för marken där den 97 meter höga byggnaden är tänkt att uppföras.

Annons: