Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Egna sjukdomen fick GW att satsa i plåsterbolaget

Leif GW Persson ringer in börsdagen på onsdagen.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ganska tufft, ganska länge. Det tror Leif GW Persson om börsen framöver.

På onsdagen ringde han in Stockholmsbörsens öppning, i egenskap av investerare nylistade plåsterbolaget S2 Medical. 

Efter öppningen rusade aktien uppåt.

Leif GW Persson är själv drabbad av svårläkta sår, och fick på så sätt upp ögonen för plåsterbolaget S2 Medical. 

– Jag äter blodförtunnande medel och får därför svårläkta sår och då blev jag privat intresserad av det här bolaget. Det är en vådligt stor marknad, många med brännskador och folk med diabetes har samma problem. Jag tyckte det verkade intressant och av dessa skäl köpte jag in mig i bolaget, säger Leif GW Persson till Di TV:s reporter Julia Atiyeh, när han ringde in börsklockan tillsammans med grundarna av bolaget. 

 

GW: Därför investerar jag

Vad tror du om framtiden för den här typen av produkt?

– Det får framtiden utvisa när den kliniska praktiken tar fart. Det är en godkänd produkt som finns tillgänglig för marknaden, så nu handlar det om att bygga upp den här marknaden. 

 

GW på börsen: Skål för en lyckad klockringning.Foto: JULIA ATIYEH

 

Varför fastnade du just för S2 Medical?

– Plåstret släpper ut men inte in. Med traditionella plåster är det ju så att du måste byta plåster efter ett tag och då följer halva läkningen med, och då är du tillbaka på ruta ett. 

Finns det någon röd tråd i de bolag du väljer att gå in i?

– Jag försöker hitta bolag innan de når börsen. Jag är bara intresserad av två sektorer; läkemedel och medicinsk teknik å ena sidan och sådant som handlar om kommunikation. Och där speciellt den tillämpning där det handlar om övervakning i relatid. I övrigt är jag kallsinnig. 

 

”Produkter avgör om bolaget överlever”

Vad tror du om utvecklingen för börsen?

– Det kommer att vara ganska tufft ganska länge. Men det beror ju inte på att bolagens förutsättningar fundamentalt har förändrats. Vissa branscher kommer att klara sig utmärkt, det där kommer och går. Men det som avgör om ett bolag kommer att leva vidare är just produkten. Vi har massor med företag som ursprunligen uppstått från universiteten och sedan har de gjort kommersiella tillämpningar av det de kommit fram till. Jag har varit inne i ett flertal sådana bolag och det har alltid gått bra, peppar peppar. 

Aktien öppnade starkt

S2 Medicals aktie rusade efter börsens öppning, och hade efter en halvtimme stigit med 12 procent.

S2 Medical finns dag i 14 länder och har fått sina produkter godkända för handel i Europa. I år räknar bolaget med att omsätta i alla fall 3,5 miljoner kronor, har S2 Medicals vd Petter Sivlér tidigare sagt.

 

Annons: