Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är börsens skräck i valet

”Behöver man inte pengarna i närtid så ska man aldrig agera bara för att aktiemarknaden rör sig kraftigare än vanligt”, råder Maria Landeborn.Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA/DANSKE BANK
”Som sparare ska man vara beredd på att det kan bli skakigt nu i samband med valet, som ju dessutom kommer vid en tidpunkt där vi ser ökad virusspridning av corona”, säger Frida Bratt.Foto: NORDNET
Skräckscenariot för börsen är att valresultatet drar ut på tiden och hamnar i en domstolsprocess, förklarar Joakim Bornold.Foto: Ola Hedin / Söderberg och Partners.

USA-valet blev ett drama i flera akter.

Börsen fick skrämselhicka vid öppning efter Trumps hot om att dra rösträkningen till Högsta domstolen.

Nervösa småsparare undrar nu hur det ska gå med aktier och fonder. 

 – I grund och botten är både Trump och Biden bra för börsen, det som inte är bra är osäkerhet, säger Maria Landeborn, sparekonom hos Danske Bank.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Därför kan Johan Glans samla miljonerna på hög

Komikerns bolag går som tåget • ”Folk kastar pengar på mig”

Här är Sveriges 10 bästa hamburgerrestauranger

• Klassiska tillbehör • Smaksensation • Hemliga menyn

Smittan slår mot de rika – men få kan förstå varför

På Östermalmshallen handlar kunderna för upp till 40 000 kronor per månad under pandemin