Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dennelind får ny tjänst – i Förenade Arabemiraten

Se Di TV.
Under Johan Dennelinds tid som vd handlade mycket om att hantera Telias affärer i Eurasien.Foto: HOSSEIN SALMAZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

Johan Dennelind har sagt upp sig som vd för Telia.

I stället ska han ta över som vd för telefonoperatören Du i Förenade Arabemiraten, skriver Gulf news. 

Johan Dennelind tillträdde som vd och koncernchef för telejätten Telia den 1 september 2013. Efter närmare sex år på posten meddelade han i augusti att han kommer att sluta.

– Efter att vi levererat vårt resultat i juli har jag haft semester och då har jag känt att beslutet mognat fram. Jag har haft en diskussion med ordförande som ledde fram till att jag i helgen bestämde mig för att säga upp mig, sa han då till Dagens industri. 

Dennelind lämnar Telia när hans uppsägningstid går ut under 2020. Men han har redan nu klivit av som vd, och ersatts av Christian Luiga som är tf tills en ny vd är på plats.

Under tiden jobbar Johan Dennelind som rådgivare inom strategiska frågor, enligt Telia.

Johan Dennelinds nya tjänst efter Telia

Hans nya tjänst blir i Förenade Arabemiraten, enligt Gulf news. Där ska han vara vd för Du – även känt som Emirates Integrated Telecommunications Co – som är en telefonoperatör i landet.

Dennelind tar över efter Osman Sultan, som grundade bolaget men nyligen klev ner från sin post som vd efter nästan 14 år. Det är tänkt att han ska tillträda i början av 2020.

Annons: