Kabeloperatören Com hem redovisar ett resultat på 738 miljoner kronor för det första kvartalet.Kabeloperatören Com hem redovisar ett resultat på 738 miljoner kronor för det första kvartalet.
Kabeloperatören Com hem redovisar ett resultat på 738 miljoner kronor för det första kvartalet.
Analytikerna hade räknat med 735 miljoner kronor, enligt nyhetsbyrån SME Direkt.Analytikerna hade räknat med 735 miljoner kronor, enligt nyhetsbyrån SME Direkt.
Analytikerna hade räknat med 735 miljoner kronor, enligt nyhetsbyrån SME Direkt.

Com hem redovisar något sämre resultat än väntat

Publicerad

Kabeloperatören Com hem redovisar ett resultat på 738 miljoner kronor för det första kvartalet. 

Analytikerna hade räknat med 735 miljoner kronor, enligt nyhetsbyrån SME Direkt.

Nettoomsättningen hamnade på 1 784 miljoner kronor, vilket kan jämföras med förväntade 1 799 miljoner.

Rörelseresultatet blev 222 miljoner kronor. Väntat där var 250 miljoner.

Com hem håller på att slås med Tele2 i en affär som beräknas kunna slutföras under andra halvåret 2018 om Konkurrensverket ger sitt godkännande.

I januari avslöjades att Com hem går upp i teleoperatören Tele2 och att Com Hems vd Anders Nilsson blir vd för det sammanslagna ”Nya Tele2”.

– En dröm som blir verklighet, sa Anders Nilsson när nyheten offentliggjordes.

Kritiker av affären mellan Com hem och Tele2

Den tidigare TV 4-chefen Jan Scherman tillhörde de som kritiserade  affären som prövas av Konkurrensverket.

– Någon borde frågat sig hur Com hem redan i dag kan stoltsera med 40 procents vinstmarginal, monopol är ju givetvis mycket lönsamma. Om affären skulle gå igenom kan Com hem plocka bort tre kanaler men fortfarande behålla samma prisnivå, det finns helt enkelt inga alternativ för konsumenterna att vända sig till, sa han till branschtidningen Resumé när affären offentliggjordes.

Com hem drivs genom de fyra dotterbolagen Com hem AB, Boxer TV Access AB, Phonera Företag AB och iTUX Communication AB. Under 2017 omsatte koncernen 7 136 miljarder kronor. Företaget ha ungefär 1,5 miljoner kunder. 

Relaterade ämnen
Nyhetsbyrån Direkt
Nyhetsbyrån Direkt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag