Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coca-Cola vill göra sig av med 4 000 medarbetare

Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN

Dryckesföretaget Coca-Cola ska omorganisera sin verksamhet, framgår av ett pressmeddelande.

4 000 anställda erbjuds nu avgångspaket för att lämna bolaget.

Det har planerats för en omorganisation av Coca-Cola i flera år, uppger vd och ordförande James Quincey. Syftet är att skapa ett bättre regionalt och lokalt fokus inom fem marknadsgrenar.

– Vi vill flytta fokus närmare kunden och konsumenter samtidigt som vi prioriterar om i portföljen, säger han.

Organisationen kommer gå från 17 affärsenheter under fyra geografiska områden till nio operativa enheter under fyra områden, för att begränsa dubbelarbete och samtidigt möjliggöra snabbare produktutveckling, skriver Coca-Cola.

De paket som erbjuds till 4.000 anställda, som finns i USA, Kanada och Puerto Rico, uppges vara ämnade för att begränsa antalet varsel. Kostnaderna för paketet uppgår till mellan 350 och 550 miljoner dollar.

Coca-Colas aktie har haft svårt att återhämta sig i kölvattnet av det börsras som inträffade efter att pandemin bredde ut sig globalt och restaurangförsäljningen började svika som en följd av de karantänsåtgärder som infördes.